Mètode Cristal·litzacions. Estratègies per a l’enfortiment de xarxes associatives

7 octubre, 2021
Elena Rovira

Com podem mobilitzar taules i consells ciutadans adormits? Com podem asserenar quan els diàlegs són tensos, crispats o en desconfiança? Fruit d’anys d’experiència, hem ideat el mètode Cristal·litzacions per comptar amb el talent de les persones en benefici de la comunitat.

 

Segons el diccionari de l’IDEC, “cristal·lització” significa un canvi d’estat d’una substància dissolta, fosa o en estat gasos, a estat sòlid cristal·lí. També és sinònim de vitrificar, concentrar-se, determinar, precisar.

Després d’anys observant i gestionant espais de participació ciutadana, fruit de diverses experiències, hem ideat aquest mètode usant tres enfocaments metodològics integrats (Participació, Mediació, Comunicació) per fer emergir les energies i els recursos de tots els possibles actors (xarxes associatives, entitats, ciutadania, tècnics locals, electes locals, professionals, teixit empresarial …)  i fer cristal·litzar tota l’energia present en projectes de cocreació en benefici de la comunitat.

El que tenim comprovat que des d’aquest mètode:

  • Mobilitza sinergies, vincles i complicitats entre membres de la xarxa.
  • Obre espais de llenguatge compartit, transparència i reconeixement mutu.
  • Crea perspectives i marcs de referència que beneficien a tothom.
  • Estableix dinàmiques de treball constructives, eficaces i amables.
  • Impulsa l’empoderament col·lectiu i personal.
  • Aflora nous projectes pel bé comú.

Si voleu canviar la inèrcia d’una taula, d’un espai de participació, d’un consell participatiu. Activar o donar suport a una xarxa associativa del municipi. Si detecteu que hi ha una situació “adormida” en l’àmbit de la participació o qualsevol espai de millora que no s’inicia …

No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres!

Ajustarem una proposta a les vostres necessitats i característiques del procés sobre el qual intervenir i treballarem al vostre costat per obtenir els resultats esperats.

Descarrega’t el nostre díptic:

Mètode Cristal·litzacions