Resums anuals

27 desembre, 2016
Elena Rovira

Finals de desembre, canvi d’any i … ens veiem amb la necessitat de fer el resum de tot el que hem fet durant l’any. És època de llistar activitats i a voltes, per manca de temps i previsió, ho fem de forma maldestra i per sortir del pas.  Els resums anuals fan visible totes les hores dedicades. Donem-hi valor.

Tenia guardat aquest vídeo que es va presentar a finals de setembre. Vaig tenir l’oportunitat de posar veu a una de les dues filmacions que va fer en Jordi Oriola (TransformaFilms) i va ser quan em vaig adonar de la feinada que s’havia fet durant 8 anys en la implementació Programa de cooperació en la gestió de residus entre els governs de Catalunya i Bolívia, sota la coordinació de l’Elisenda Realp, de l’Agència Catalana de Residus. Pots comptar els dies i els anys, resultats i indicadors, però un bon resum sobre unes imatges excel·lents, fa molt més visible la profunditat on ha arribat tot plegat.

El format vídeo és un bon element comunicatiu per donar a conèixer la implementació de projectes: idees claus, línies d’actuació, testimonis i imatges que exemplifiquin les idees permeten concentrar en poques paraules les hores d’anys.

Per a aquesta ocasió es van realitzar un documental poc més de 21 minuts i un vídeo càpsula, a tall de resum de 4:16, que es va poder compartir a les xarxes.

 

 

 

 

2 Comments. Leave new

elisenda realp
28 desembre, 2016 7:46 am

Tens tota la raó, Elena…els projectes de cooperació passen i sovint tens la impressió que no queda sistematitzada la feina ni en queda recollida la part humana que hi ha darrera…fem avaluacions (necessàries) però que es queden reduïdes en un document que llegeixen els especialistes i després queda arxivat…El vídeo o audiovisual permet fer molts més; és una manera de recollir aquesta part humana, recollir els fruits de manera visual i fer-ho en un format accessible pels públics i que pot ser visualitzat des de la web…també un vídeo ben realitzat a terreny és un instrument que apodera la gent ja que fa important tot el que s’ha fet amb el seu esforç.
Per mi ha estat un luxe treballar amb el Jordi Oriola (transformafilms) i amb tu com a veu en off, professionals que posen passió, delicadesa i humanitat a la feina que fan. Mil gràcies per recollir i compartir aquests 8 anys d’història i posar-ne els seus fruits a disposició del públic!

Respon

Hola Elena i Elisenda.
Quin post més bonic! Moltes gràcies per les paraules i molt d’acord amb el que deieu.
Per mi també ha estat un plaer fer aquests vídeos sobre la feina que l’ARC i l’ACCD han fet a Bolivia a través de l’Elisenda, que es va inventar els projectes i va acabar canviant totalment la gestió de residus que fa el govern de Bolivia… poca cosa!!!!!!!! :)

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *