De mica en pica… s’omple la pica

23 octubre, 2015
Elena Rovira

Li dedico aquest post a en Jordi Boixadós, en la setmana que ha tret el seu últim single “Molt de Guanyat”, del darrer àlbum Cuques de llum. Tot un premi a la perseverança, al rigor i veure transformades les seves idees en formats artístics: llibres, cançons, videoclips… escriure, traduir, cantar, compondre, actuar.

Al llarg de dos anys hem anat parlant com enfocar la projecció de la seva obra, polièdrica versàtil i independent, que defuig les ordres del mercat actual en què els artistes sovint s’especialitzen -o els especialitzen- en un sol art.

Si fem cas a les lleis del mercat, tindríem tres “Boixadós” i mig: l’escriptor, el músic, el traductor i l’actor que s’està treballant. Però, encara que sigui difícil, paga la pena tractar la seva trajectòria artística en un sol projecte, perquè està plena de detalls, perquè hi ha idees que les veu en format llibre i altres en format cançó, perquè hi ha l’esforç donant el màxim nivell en tot el que fa, acompanyat d’una aposta comunicativa molt a mida al que sent l’artista i al tracte proper amb el públic.

Petits actes en petits formats i escampats per arreu del territori. De mica en mica… s’omple la pica, i amb l’efecte taca d’oli, cada vegada hi ha més gent que el va coneixent.

Aquests són els propers actes que Blaus ha programat en motiu del seu últim llibre “l’home que comptava diners” (RBA-La Magrana) i la seva trajectòria com escriptor:

DiL'home que comptava OK-2 reduïda_2jous 29 d’octubre 2015. “Parlem de la negra, amb Jordi Boixadós i Damià Del Clot”. Llibreria La Gralla. Granollers. 19:30h.

Dijous 26 de novembre 2015. “La trajectòria d’en Jordi Boixadós” i recepció al club de lectura de novel·la negra. Acte organitzat pel Cercle de Lectura de Reus. 19:00h.

Dimecres 16 de desembre 2015. Acte del “Club de clubs de lectura” a la Biblioteca Carles Rahola. Girona. 18:00h.

Dijous 21 de gener 2016. Acte dins del Programa de festes de Sant Antoni organitzat per la Biblioteca Joan Anton Oliver, Barcelona. 18:30h

Dissabte 23 de gener 2016. “Fem tertúlia amb… Jordi Boixadós”. Ateneu Golmesenc. Golmés, Pla d’Urgell.

Divendres 5 de febrer 2016. “Novel·les dels nostres paratges: l’home que comptava diners” al Club de lectura de Vallromanes.

Dijous 18 de febrer 2016. “Fem tertúlia amb… Jordi Boixadós”. El Retiro de Sitges. 21:00h.

Dijous 28 d’abril 2016. “Sant Jordi amb l’escriptor Jordi Boixadós”. Acte organitzat del Taller de les Arts i l’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans.

I deixem el vídeoclip nou de trinca “Molt de Guanyat”. Gaudiu-lo!!

Més informació d’en Jordi Boixadós al seu web